Авокадо і шпинат – для хорошого зору
У шпинаті містяться корисні для очей вітамін А і лютеїн, але щоб вони помітно вплинули на стан нашого організму, потрібні корисні рослинні жири, що містяться в авокадо. Не складно приготувати салат зі шпинату і авокадо з цитрусовою заправкою, який при регулярному вживанні вирішить назріваючі проблеми із зором і втомою очей. Або можна робити смузі з цих двох продуктів.
Темний шоколад і яблука – для міцного здоров’я
Це поєднання не можна назвати традиційним, але його варто спробувати, адже фермент катехін, що міститься в яблуках, і антиоксидант кверцетин разом творять чудеса: зміцнюють імунітет, активізують діяльність мозку, поліпшують роботу серця і судин, а також знижують ризик онкологічних захворювань.
Зелений чай і лимон – для профілактики раку
У зеленому чаї містяться поліфеноли катехінів, що сприяють пригніченню росту злоякісних клітин. Сам по собі зелений чай в силу своєї особливості здатний в шлунку залишити лише 20% цих корисних речовин. Зате в поєднанні з соком цитрусових катехіни зберігаються в організмі вже на 80%. А якщо додати ложку цукру, то вони будуть ще легше засвоюватися організмом.
Вівсянка і яблука – для здорового серця
Бета-глюкан і авенантраміди, що містяться в звичній для всіх вівсянці, допомагають знизити рівень холестерину в організмі і захищають судини. Цей ефект підсилюють шматочки яблука зі шкіркою. Звичайна каша на сніданок з додаванням яблука стає справжніми ліками, що захищають серце.
Болгарський перець і нут – для додаткової енергії
Саме це поєднання продуктів дає організму додатковий заряд бадьорості через підвищений вміст заліза в нуті. Болгарський перець же допомагає залізу краще засвоюватися в організмі, тому в парі вони діють ефективніше. Домашній хумус з додаванням печених червоних перців зробить вас енергійніше й активніше. Звісно, при регулярному вживанні.
Помідори і печінка – проти анемії
Нестача заліза в організмі може призвести до нездужання, хронічної втоми, сповільненого метаболізму і проблем із серцем та судинами. Але залізо, яке міститься в печінці, добре засвоюється тільки разом з вітаміном С, і тут на допомогу приходять помідори – в них є аскорбінова кислота.
Курка і броколі – профілактика злоякісних утворень
Броколі містить в собі речовину сульфорафан, що сприяє профілактиці раку і знищенню злоякісних клітин. Курка сприяє блокуванню вільних радикалів, що викликають утворення раку, завдяки вмісту в м’ясі селену. Парова куряча грудка і броколі допоможуть в рази ефективніше захистити організм від страшних захворювань. Поєднання цих продуктів дозволяє набагато ефективніше боротися з раковими клітинами.
Петрушка і лимон – для потужного імунітету
Петрушка чудово поєднується з цитрусовими. Залізо, що міститься в зелені, забезпечує міцний імунітет і хороший метаболізм. Однак, як ми вже казали, саме по собі залізо з продуктів засвоюється організмом досить складно, а ось додавання вітаміну С допомагає його кращому засвоєнню. Тому ці два продукти якнайкраще доповнюють один одного.
М’ясо і червоне вино – для здорових судин
М’ясо – важливе джерело білка, але його важливо правильно готувати. Дієтологи категоричні: тільки варіння або тушкування. Якщо м’ясо запікати або смажити, це може привести до утворення холестеринових відкладень. Але цього небажаного ефекту можна уникнути. Всього один келих червоного вина після вечері з м’ясною стравою – і ви уникнете утворення шкідливих речовин.
Помідори і рослинне масло – для красивої шкіри
Помідори і масло просто створені для того, щоб їсти їх разом. По-перше, це смачно, а по-друге, антиоксидант лікопін, який міститься в помідорах, в поєднанні з рослинними жирами покращує стан шкіри. Щоб ще більше підсилити користь від поєднання цих продуктів, рекомендується тушкувати томати в оливковій олії на найменшому вогні протягом трьох годин. При нагріванні лікопін вивільняється і користь від томатів збільшується.
Паста і бальзамічний оцет – для контролю рівня цукру в крові
Додавши в тарілку пасти бальзамічний оцет, можна поліпшити процес перетравлення глюкози, яка в надлишку міститься в крохмальних продуктах. Крім того, оцтова кислота допомагає цукру в крові підніматися і опускатися повільніше, а значить, голод не буде наступати більш тривалий час. Всього дві ложки цієї заправки, і зростання рівня цукру в крові знижується на 20%.
Броколі і яйця – для зняття синдрому ПМС
Кожна жінка знає, що таке ПМС, і відчуває не найприємніші симптоми щомісяця. Броколі в поєднанні з яйцями завдяки вмісту в них вітаміну D і кальцію може допомогти скоротити прояв ПМС на 40%. Крім того, омлет з броколі неймовірно смачний.